Adrian Lebedinschi, la „Punctul pe AZi”: PSRM examinează posibilitatea unui Guvern minoritar
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Adrian Lebedinschi, la „Punctul pe AZi”: PSRM examinează posibilitatea unui Guvern minoritar

Invitat la emisiunea „Punctul pe AZi” de la postul TVR MOLDOVA, deputatul socialist Adrian Lebedinschi a declarat că formaţiunea politică examinează inclusiv posibilitatea instaurării unui guvern minoritar,

„Ne dorim să fim o coaliţie în baza unui acord. Dacă nu va fi acest acord, atunci mizăm pe voturile deputaţilor din Parlament”, a explicat deputatul socialist modul în care va obţine voturile necesare pentru instaurarea unui guvern minoritar.

Deputatul socialist a menţionat că inclusiv unii deputaţi ai blocului ACUM ar putea susţine un guvern minoritar.

„Având responsabilitate faţă de cetăţeni, unii fiind aleşi în circumscripţii uninominale, trebuie să vină în teritoriu să explice oamenilor cum, din considerente că unii au avut un orgoliu, se renunţă la orice. Eu sper că în următoarele 2-3 zile apele se vor limpezi”, a spus Adrian lebedinschi.

Deputatul blocului ACUM Iurie Reniţă a declarat în cadrul emisiunii că situaţia actuală este rezultatul implicărilor directe a preşedintelui Igor Dodon.

„Nu aş vrea să dau vina doar pe Igor Doron. Dar, într-o republică parlamentară cum este Republica Moldova, un preşedinte îşi are o fişă de post, care este Constituţia. Categoric nu a fost respectată. Igor Dodon s-a implicat absolut în toate domeniile”, a spus Iurie Reniţă.

Deputatul blocului ACUM a precizat că implicarea excesivă a preşedintelui Igor Dodon a avut loc şi pe fondul unor acceptări a blocului ACUM.

Monisa Babuc, deputat al PDM a declarat în cadrul emisiunii că formaţiunea politică va face tot ce îi stă în puteri pentru promovarea orientării europene a Republicii Moldova.

„Acest lucru va fi făcut cu acei parteneri care vor susţine. Blocul ACUM a acceptat coaliţia cu PSRM, prin care socialiştii au confirmat susţinerea parcursului european al Republicii Moldova. Cu siguranţă, PDM îşi va respecta dezideratele ce ţin de orinetarea europeană a ţării”, a spus Monica Babuc,

 
Similare
RECOMANDĂRI