Când va avea Republica Moldova un alt Guvern şi cine îl va conduce? Răspunsul lui Igor Dodon
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Când va avea Republica Moldova un alt Guvern şi cine îl va conduce? Răspunsul lui Igor Dodon

Igor Dodon spune că există două scenarii după demiterea Guvernului Sandu. Fie se formează o coaliţie ACUM-PSRM, fie el îşi asumă răspunderea să iasă cu un Guvern tehnocrat, să se adreseze Parlamentului şi să ceară votul de încredere pentru acest Guvern. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Igor Dodon a reiterat că este în aşteptarea propunerilor din partea coaliţiei PSRM-ACUM, dar totodată a menţionat că nu va lasă ţara în alegeri anticipate asumându-şi responsabilitatea, în caz de necesitate, de a propune candidatura unui prim-ministru profesionist”, a declarat Igor Dodon.
Fiind întrebat cine ar putea fi noul prim-ministru al ţării şi în ce conjunctură politică ar putea fi votat noul Executiv, preşedintele ţării a declarat că consilierul prezidenţial, Ion Chicu, ar putea face faţă oricărei funcţii, inclusiv celei de prim-ministru.

„Nu am luat decizia pe cine îl vom înainta, dar dl Chicu este persoana potrivită. Pe politica externă, uitaţi-vă, domnul Aurel Ciocoi, fost ambasador în Germania, China, Statele Unite. Foarte bun specialist”, a declarat el.

Dodon a mai spus că „este important să nu ajungem la alegeri anticipate. „Mai bine să facem alegerile parlamentare odată cu cele prezidenţiale”.

Amintim că în cadrul unei conferinţe de presă, Igor Dodon a declarat că va invita miercuri, 13 noiembrie, fracţiunile parlamentare pentru a discuta formarea unui nou Guvern şi depăşirea crizei politice.

Similare
RECOMANDĂRI