VIDEO.UPDATE. Pavel Filip: Regret că cei şase colegi au ales să fugă dar nu să discute
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO.UPDATE. Pavel Filip: Regret că cei şase colegi au ales să fugă dar nu să discute

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, afirmă că este o decizie regretabilă că cei şase colegi au ales să fugă iar formaţiunea nu negociază cu nimeni formarea unei coaliţii.

„Regret că aceşti colegi nu au venit să-şi spună nemulţumirile pe care le au, la partid, dar au ales să fugă,”  a menţionat Pavel Filip în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui Filip, PDM nu negociază cu nimeni formarea unei coaliţii.

„PD la momentul de faţă nu negociază cu nimeni formarea unei coaliţii, nici pe stânga nici pe dreapata. Aceste decizii daă vor fi luate, vor fi luate în mod transparent la consiliul naţional politic al partidului, unde vor participa cu toţii,” a spus preşedintele PDM.

Pavel Filip afirmă că unii din aceşti colegi au stat departe de PDM în momentele grele.

„Regret că în perioada de criză a partidului, în vara anului trecut, unii dintre aceşti colegi nici măcar nu erau în ţară, nu s-au implicat deloc în campania electorală pentru alegerile locale generale, în procesul de consolidare a partidului. Poate au stat departe de PDM în speranţa că partidul se va dezbina, dar atunci când au văzut că nu s-a întâmplat acest lucru, au devenit brusc foarte activi,” a mai spus Pavel Filip.

Potrivit lui, între membrii PD şi cei şase care au plecat există diferenţe de viziuni.

„Între noi şi colegii care au plecat există diferenţe, de viziune legate de democraţia internă care trebuia să fie în partid, legate de modul de finanţare a partidelor politice, legate de felul în care se face politica în Republica Moldova,” a menţionat preşedintele PD.

Fracţiunea PDM din Parlament a obţinut 30 de mandate în urma  alegerilor parlamentare din februarie 2019. Ulterior a rămas cu 29 de mandate după ce Alexandru Botnari a renunţat la fotoliul de deputat. După plecarea celor 6 deputaţi, fracţiunea mai are doar 23 de parlamentari.

Amintim că şase deputaţi democraţi au anunţat astăzi că părăsesc Partidul Democrat şi vor crea un grup parlamentar. E vorba despre Andrian Candu, Sergiu Sârbu, Vlad Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Pandevici şi Grigore Repeşciuc. Ei spun că vor crea un grup distinct în legislativ şi că părăsesc formaţiunea politică pentru că ar merge într-o direcţie greşită, negociind, în culise, o coaliţie cu socialiştii.

Recent, în emisiunea Punctul pe Azi, de la TVR MOLDOVA, preşedintele formaţiunii, Pavel Filip, anunţa că nu există o scindare în interiorul Partidului Democrat şi că nu crede în eventualitatea ruperii fracţiunii PDM.

Diacov sugerează că „grupul Candu” va fuziona cu un partid din R. Moldova

Andrian Candu spune că l-a sunat aseară pe Vlad Plahotniuc şi i-a spus despre decizia de a părăsi Partidul Democrat


Similare
RECOMANDĂRI