Turiştii nu vor mai fi obligaţi să facă asigurările de călătorie la agenţia de turism. Ce modificări va aproba Guvernul
Vizualizari:

Turiştii nu vor mai fi obligaţi să facă asigurările de călătorie la agenţia de turism. Ce modificări va aproba Guvernul

Asigurările de călătorie ar putea să nu mai fie obligatoriu de cumpărat la agenţiile de turism sau la turoperatori. O modificare în acest sens se regăseşte într-un proiect de lege, care urmează să fie discutat de Guvern.

Mai exact, autorităţile vor să includă prevederea că asigurările de călătorii pot fi procurate direct de călători. Potrivit proiectului, în prezent, turistul este obligat să ia poliţa de asigurare pentru călătorie de la turoperator sau agenţie de turism, inclusiv în cazurile când turistul deţine deja o poliţă de la o companie de asigurări din ţară sau de peste hotare.

Excluderea obligativităţii de a lua poliţa pentru asigurarea de călătorie doar de la turoperatori şi agenţii de turism va oferi consumatorilor de servicii turistice mai multă libertate de alegere a serviciilor de asigurare, spun autorităţile.

Totodată, prin proiectul de lege urmează să fie oferită posibilitatea ca ghizii de turism, caselor rurale, dar şi prestatorilor de unele servicii de agrement să activeze în baza patentei de întreprinzător. Măsura ar putea fi aplicată până la sfârşitul anului 2023, iar costul patentei va fi de 300 lei pe lună.

Noul mecanism va simplifica activitatea şi va reduce tipurile de raportări prezentate la stat. În acelaşi timp, Guvernul speră că noul mecanism va aduce activităţii ghizilor de turism în albia legală şi va sporirea interesului de a practica această activitate.

Similare
RECOMANDĂRI