Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Nôtre-Dame din Paris: Autorităţile vor aplica un gel special şi speră să rezolve problema poluării cu plumb

A început decontaminarea din zona catedralei Nôtre-Dame din Pariş după ce săptămână trecută a fost rândul şcolilor şi al grădiniţelor din zona să declanşeze operaţiunea. Au fost montate garduri de protecţie şi s-au închis străzile adiacente, într-o perioadă de vacanţă în care numărul turiştilor este foarte mare.

Mai mulţi poliţişti şi jandarmi au ajutat la securizarea perimetrului care fi decontaminat. Operaţiunea cuprinde mai multe faze iar autorităţile speră să rezolve problema poluării cu Pb, care a trezit un val de critici printre specialişti, asociaţii şi locuitorii din zonă. 
 
Pentru o eficienţă sporită se vor folosi mai multe tehnici. 

Se va aplica un strat de gel care va fi lăsat să acţioneze câteva zile pentru a absorbi cât mai bine Pb împrăştiat pe asfalt, după care va fi îndepărtat, apoi suprafeţele vor fi spălate cu substanţe chimice speciale şi jeturi de apă. La aproape 4 luni de la incendiul care a distrus o parte din catedrala Nôtre-Dame pericolul intoxicării rezultat din împrăştierea a sute de tone Pb continua să îngrijoreze populaţia din zonă. 
 
Similare
RECOMANDĂRI