Schimb de focuri la graniţa dintre India şi Pakistan, în regiunea Kashmir: Opt militari au fost ucişi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Schimb de focuri la graniţa dintre India şi Pakistan, în regiunea Kashmir: Opt militari au fost ucişi

Trei militari pakistanezi şi cinci indieni au fost ucişi joi în urma unui schimb de focuri la graniţa dintre India şi Pakistan, în regiunea disputată Kashmir, au informat autorităţile de la Islamabad.

Anunţul a fost făcut de generalul pakistanez Asif Ghafoor, purtătorul de cuvânt al Forţelor Armate ale Pakistanului, care a adăugat că forţele indiene şi-au intensificat atacurile în ultima perioadă în zona frontierei, cunoscută drept Linia de Control.

În replică, un purtător de cuvânt al Armatei Indiei a negat informaţiile prezentate de partea pakistaneză. „Nu au existat victime. Această afirmaţie este greşită”, a spus acesta.

Prin intermediul unui comunicat, Armata indiană a anunţat că în dimineaţa zilei de joi Pakistanul a încălcat un acord de încetare a focului dintre cele două ţări.

Incidentul are loc în contextul în care situaţia dintre cele două ţări este foarte tensionată după ce Guvernul federal al Indiei a anunţat revocarea articolului 370 privind statutul special constituţional al regiunii Kashmir şi a informat că plănuieşte restructurarea teritoriul disputat.

Articolul 370 permitea regiunii Kashmir să aibă propria sa constituţie, un steag separat şi autonomie în aproape toate domeniile, cu excepţia afacerilor externe, apărării şi comunicaţiilor.

Similare
RECOMANDĂRI