Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Trăieşte cu gândul la România. Povestea unui român, stabilit în Germania, care nu a ratat niciun scrutin

Povestea românilor plecaţi la muncă sau la studii în străinătate pare trasă la indigo. Se schimbă personajele, dar povestea este aceeaşi. A dat România, acum 11 ani, pentru o viaţă mai bună în Germania, dar nu a uitat nicio clipă de unde a plecat. Daniel Schneider este şef de depozit la Munchen însă a rămas extrem de legat de ţară, unde vine de peste 10 ori pe an, alături de familie. Pentru el, o reîntoarcere definitivă în România intră în discuţie.

Daniel a plecat în Germania în urmă cu 11 ani. Şi-a dorit să câştige mai bine şi să asigure un trai mai bun pentru famile. A reuşit, însă gândul îi este tot acasă, în România, unde revine ori de câte ori poate.

În Germania îşi câştigă banii ca şef de depozit. Tot aici a dezvoltat pasiunea pentru fotografie.

Însă în România şi-a folosit pasiunea pentru a promova voluntariatul la SMURD Cluj. Mai târziu a transformat o parte din dintre fotografiile sale în două cărţi: 25 de ani de SMURD Cluj şi Baletul, trupul muzicii.

Se gândeşte des la România. Nu a ratat nicio ocazie de a fi prezent la vot, mai ales că era vorba de viitorul ţării în care s-a născut şi în care a crescut.

A fost primul care a pus ştampila pe buletinul de vot la Consulatul General al României de la Munchen, la alegerile la alegerile prezidenţiale din 2014. Vineri a revenit la secţia de votare pentru că odată şi odată să se întoarcă definitiv în România.

Similare
RECOMANDĂRI