Astăzi începe demontarea bradului din PMAN
Vizualizari:

Astăzi începe demontarea bradului din PMAN

Demontarea pomului de Crăciun din Piaţa Marii Adunări Naţionale va începe astăzi dimineaţă şi se va încheia spre sfârşitul săptămânii. Declaraţia a fost făcută pentru IPN de către şeful Direcţiei Municipale „Spaţii Verzi”, Serghei Carp.

Potrivit lui, muncitorii de la „Spaţii Verzi” vor începe lucrările de demontare către ora 09.00 dimineaţa. Iniţial aceştia vor da jos o parte din jucăriile de pe brad pentru a face posibilă intervenţia angajaţilor de la „Lumteh” care vor da jos ghirlandele. Ulterior, aceştia vor continua să adune jucăriile rămase şi respectiv să demonteze pomul.

După demontare, bradul şi jucăriile vor fi depozitate la Întreprindere până la următoarea montare.

Solicitat de IPN, Anatolie Aparatu, inginer-şef la „Lumteh”, a declarat că de mâine şi ghirlandele de pe străzile oraşului, şi cele amplasate pe arbori vor fi deconectate, fără a fi însă strânse.

Pomul de Crăciun din PMAN a fost oferit, anul trecut, în dar oraşului de către o companie producătoare de brazi artificiali. Construcţia are formă conică şi atinge 20 de metri înălţime.

Bradul are o perioadă de exploatare de 7-8 ani, după care poate fi reînnoit, folosind carcasa şi modificând decoraţiunile. Acesta a fost împodobit în mare parte cu jucăriile din anul trecut. Pentru achiziţia decoraţiilor noi au fost alocaţi circa 35 de mii de lei.
 
Similare
RECOMANDĂRI