Doi cetăţeni străini, depistaţi la Aeroportul Internaţional Chişinău cu acte falsifcate
Sursa foto:http://border.gov.md Vizualizari:

Doi cetăţeni străini, depistaţi la Aeroportul Internaţional Chişinău cu acte falsifcate

Poliţiştii de frontieră din Aeroportul Internaţional Chişinău documentează doi cetăţeni de origine kurdă, locuitori din sud-estul Turciei, care au prezentat două permise de şedere cipriote cu semne vădite de falsificare. Cazul a fost înregistrat ieri, în timpul efectuării controlului de frontieră la ruta Chişinău-Kiev.

Pentru formalităţile de control s-au apropiat doi bărbaţi de 24 şi 38 de ani, care s-au legitimat în baza paşapoartelor eliberate de autorităţile din Turcia. În timpul verificării documentelor, dar şi în discuţie cu aceştia s-a aflat că urmează să ajungă în Cehia.

Conform unor bănuieli rezonabile de existenţă a documentelor falsificate şi în cooperare colegii din Biroul Migraţie şi Azil al MAI, poliţiştii de frontieră au solicitat să prezinte acte care le-ar permite şederea legală într-un stat european. În acest sens, bărbaţii au înmânat pentru control permise de şedere, care ar fi emise de autorităţile cipriote. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea acestora, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au constatat că nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind falsificate.

Din cercetările primare s-a aflat că cei doi cetăţeni turci ar fi fost ajutaţi de o persoană străină la perfectarea actelor contrafăcute, inclusiv la organizarea călătoriei acestora în Cehia.

Pe faptul celor depistate, ofiţerii de investigaţie şi ofiţerii de urmărire penală din Aeroportul Internaţional Chişinău continuă cercetările în vederea elucidării circumstanţelor şi luării măsurilor legale ce se impun. Străinilor nu le-a fost autorizată trecerea frontierei de stat.

Similare
RECOMANDĂRI