Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O româncă a murit în timpul unei furtuni în Spania. Şase provincii spaniole sunt în alertă maximă

O româncă şi-a găsit sfârşitul în timpul unei furtuni din Spania. Femeia de 54 de ani dormea de mai multă vreme într-un parc din localitatea Gandia, din estul peninsulei. Mai multe regiuni din peninsula iberică sunt în alertă din cauza fenomenului meteorologic Gloria, care a provocat deja numeroase daune şi trei morţi.

Meteorologii anunţă vânt puternic în aproape toată peninsula. În zonele de coastă viteza acestuia ajunge la 130 de km pe oră, iar ninsorile sunt abundente în provincii din nordul Spaniei, dar şi în Alicante, unde şcolile şi aeroportul sunt închise.

Aproape 200 de zboruri au fost anulate, iar mai multe rute feroviare au fost întrerupte, în timp ce trei persoane au decedat.

Prima victimă a furtunii Gloria este o româncă în vârstă de 54 de ani care trăia pe stradă. A fost găsită într-un parc din oraşul Gandia şi se crede că a murit din cauza frigului. Un bărbat a murit în nordul Spaniei, după ce a fost lovit de o maşină, iar altul a decedat la Avila, după ce a fost lovit de o ţiglă.

Efectele acestei furtuni sunt vizibile mai ales în provinciile din sud-estul Spaniei, unde a nins puternic şi vântul a distrus numeroase culturi agricole.

Cel puţin 6 provincii spaniole sunt în alertă maximă din cauza vremii, iar la Madrid au fost închise toate parcurile.

Valurile de cel puţin 7 metri înălţime au blocat porturile Gandia şi Formentera, iar meteorologii anunţă vânt puternic şi în zonele din interiorul peninsulei unde s-au înregistrat numeroase daune şi accidente.

Similare
RECOMANDĂRI